Griep- en pneumokokkenvaccinatie – Huisartsenpraktijk Schoonebeek – Schoonebeek
Header afbeelding
Europaweg 105a 7761AB Schoonebeek Tel:0524-536060 Spoed 0524-536061

Griep- en pneumokokkenvaccinatie

Op dinsdag 31 oktober delen we de jaarlijkse griep- en pneumokokkenprikken uit. Als u hiervoor in aanmerking komt ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Wilt u de uitnodiging meenemen als u de prik komt halen?

Griepvaccinatie

Alle mensen van 60 jaar en ouder en volwassenen en kinderen met een bepaalde medische aandoening ontvangen de oproep voor de jaarlijkse griepvaccinatie.
Als u de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner, of het verloop is minder ernstig. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Krijgt u niet jaarlijks de oproep terwijl u wel een indicatie heeft, dan staat u bij bij ons waarschijnlijk geregistreerd als “griepweigeraar”.
Wilt u dit jaar de oproep toch ontvangen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Bij voorkeur per mail assistente@hapschoonebeek.nl

Voor meer informatie:
https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen

https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik

 

Pneumokokkenvaccinatie

Deze vaccinatie ontvang u elke vijf jaar tot en met uw 79ste jaar.
Pneumokokken zijn gekapselde bacteriën die bij veel mensen worden aangetroffen in de bovenste luchtwegen. Vooral kinderen, mensen vanaf 60 jaar en mensen met een minder goed werkend immuunsysteem zijn vatbaar voor ziekten door pneumokokken.
Bij volwassenen vanaf 60 jaar is het meest voorkomende ziektebeeld een longontsteking ten gevolge van pneumokokken, maar de ziekte kan ook veel ernstiger verlopen.

Het pneumokokkenvaccin kan gelijktijdig met het griepvaccin worden toegediend.

Mensen die dit jaar 63, 64, 65 en 66 jaar (geboren vanaf 1-1-1957 tot en met 31-12-1960) worden of zijn geworden, krijgen een uitnodiging voor deze prik.

Voor meer informatie:

http://www.rivm.nl/pneumokokken